Mijn avontuur bij Verslaafd

Peter van der Vorst en Ewout Genemans bieden vanaf dinsdag 15 oktober om 20.30 uur bij RTL 4 de helpende hand aan verslaafden en hun wanhopige familieleden. Zowel Peter als Ewout nemen ieder drie afleveringen voor hun rekening, waarin zij samen met de familie én interventionist Maarten Dammers onverwacht bij de verslaafde binnenstappen voor een interventie. Voor de familie, vrienden of naasten is dit het laatste redmiddel om hun dierbare in behandeling te krijgen.

In dit zesde seizoen worden zes verslaafden begeleidt. Het programma volgt hen terwijl ze proberen af te rekenen met hun verslaving aan cocaïne, crack, speed, wiet en of alcohol.

Maarten Dammers leert de familieleden grenzen te stellen en ze los te maken uit de gijzeling die verslaving met zich meebrengt. Afleveringen Peter ontmoet In de eerste aflevering Frank en zijn radeloze familie. Frank is vader van een dochter van vijf en zijn tweede kind is op komst. Hij is zwaar verslaafd aan alcohol en speed. Zijn broer vindt dat Frank een vader moet zijn voor zijn kinderen en Franks ex is bang dat haar kinderen nooit een vader zullen kennen.

Franks jongere broer Jordy kampt eveneens met een verslaving. Hun ouders hebben al jarenlang zorgen om twéé verslaafde zoons. In de tweede aflevering zien we het hartverscheurende verhaal van de 20-jarige Joanita die haar moeder heeft opgegeven voor het programma. Zij woont al 20 jaar bij haar oma en mist haar moeder enorm. Haar moeder Fanny is zwaar verslaafd aan Oxycodon en crack en woont al negen jaar bij haar ex op een kamertje, waar ze 24/7 basecoke (crack) rookt. Gaat het Maarten en Ewout lukken haar naar een kliniek te krijgen, zodat Joanita de moeder krijgt waar ze zo naar verlangt?

Hoe gaat het nu met?
Naast zes nieuwe afleveringen worden vier afleveringen van vorig seizoen herhaald met daarbij een bijzonder einde. ‘Verslaafd’ heeft deze oud deelnemers recent bezocht om te zien hoe het nu, ruim een jaar na de interventie met hen gaat. Wie is het gelukt om tot op de dag van vandaag clean te blijven? En wie heeft te maken met een keiharde terugval? We keren terug bij Eusebio, Rebecca, Kenny en Jason.