Welkom op mijn website

Welkom op mijn website

Dierbaren hoeven ‘ons’ niet los te laten maar leren ‘ons’ anders vast te houden.

De ervaring heeft mij geleerd dat dierbaren mijn website bezoeken als ze wanhopig zijn door de gijzeling waar ze inzitten, gevangen in het web van de verslaving van hun dierbare.

Dat is goed, jullie zijn welkom!

Het is mijn missie, dat is wat ik doe, dat is waar ik goed in ben; dierbaren helpen terug te keren naar zichzelf, naar hun kracht, naar hun eigen leven.

Ik help mensen om uit de gijzeling te stappen en tegelijkertijd kijk ik of er voor de verslaafde mogelijkheden zijn voor behandeling.

De urgentie hiervan is mij duidelijk geworden in mijn eigen proces van herstel. In 2012 was ik na een behandeling bereid om niet alleen te stoppen met gebruik maar ook gestopt te blijven. Een belangrijk onderdeel van die bereidheid kwam voort uit het feit dat geen van mijn dierbaren nog van plan was om mij ‘op te tillen’, er kwam niemand meer bij mij in de buurt. Na 40 jaar middelen gebruik en meerdere behandelingen moest ik dit keer zelf ‘opstaan’ en kon ik mij overgeven aan alle suggesties van de behandeling en het 12 stappen-programma.

In dat proces heb ik radicaal eerlijk durven kijken naar alle schades van mijn dierbaren. Ik kon zien hoe groot hun lijden jarenlang is geweest, zij waren gesloopt, uitgeput en wanhopig. Door mijn liegen en bedriegen, het manipuleren en mijn morele chantage heb ik iedereen gegijzeld gehouden in het web van mijn verslaving.

Iedereen was in min of meerdere mate ziek geworden. Ze stonden met mij op en gingen met mij naar bed. Of ik er nu was of niet het ging eigenlijk altijd over mij. Ze leefden tussen hoop en vrees met altijd de angst – als ik hem vandaag niet red, dan is hij morgen misschien wel dood. Het resultaat was dat zij een groot deel van hun eigen leven waren kwijtgeraakt, dat deel stond ten dienste van mij en mijn verslaving.

Het is dit proces wat doorbroken moet worden.
Wij verslaafden stoppen pas als het klaar is, als onze pijn en wanhoop groot genoeg zijn om te willen veranderen.Zolang onze dierbaren bereid zijn om een deel van die wanhoop en pijn te willen dragen stoppen wij niet, dan is het niet klaar.

Zoals ik het zie is verslaving een familie-ziekte waarbij de verandering altijd begint bij de dierbaren, nooit bij ons.